Yemeklerinizi pişirirken dikkat edeceğiniz ufacık
detaylar, kullanacağınız ekstra malzemeler ve dahası ile mutfakta mucizeler
yaratın. Kuş üzümlerini ayıklamak için, onları bir avuç unla ovuştururuz ve
kalın delikli bir süzgece atınız ve eleyiniz. Unla beraber çöpler de düşer.
El açması hamuru dinlendirirken, hamurun altının
yapışmaması, üstünün de kabuk tutmaması için, her iki tarafını da unlayıp,
üzerine nemli bir bez örtebilirsiniz.Pilavınızın tanelerinin bembeyaz olmasını istiyorsanız
pişirirken suyuna 2-3 damla limon suyu ilave edebilirsiniz.
Izgara edeceğiniz kırmızı etleri pişirmeden önce 1
kilo et için 1 kahve fincan süt, 1 kahve fincanı soğan suyu ve 1 kahve fincanı
zeytinyağı karışımında marine ederek, üzerini alüminyum folyo ile kapatıp 3-4
saat buzdolabında bekletebilirsiniz.Etin sertleşmemesi için tuz ilave
etmemelisiniz.
Patlıcanların acısını almak için, soyunca tuzlu suda
bekletebilirsiniz.
Mantarı sotelerken bıraktığı su çekilene kadar
kavurmalısınız.
Yeşil sebzeleri mümkün olduğunca elinizle
doğramalısınız. Yeşil sebzelerde bulunan "C" vitamini bıçak ile
doğradığınızda çok çabuk kaybolur.
Kuru baklagilleri diğer sebzeler ile birlikte
pişirecekseniz, önceden ıslatıp,tuzsuz olarak haşlamalı ve yemeğe o şekilde
katmalısınız.
Kekinizin kabarmasını istiyorsanız margarin ile
şekeri iyi çırpmalı, kullanacağınız tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına
dikkat etmelisiniz.
Domatesin kabuğunu kolay soymak için, domatesin üst
kısmına bıçakla hafif birartı işareti yapabilir, kaynar suya daldırıp, kalkan
kabuğu artı’dan itibaren bıçaklasoyabilirsiniz.
Soğan soyarken gözlerinizin yaşarmaması için soğanı
içi su dolu bir tasın içindesoyabilirsiniz.
"Kıtır ekmek" diğer bir deyişle
"kruton"u çorbalar veya salatalarda kullanmak üzere kendiniz
hazırlayabilirsiniz. Yapımında tost ekmeği, tahıllı ekmekler ve normalekmek
kullanabilirsiniz. En önemli nokta kıtır ekmekleri yağ ile kavurmadan önceiyice
kurutmaktır.
Pullu balıkların pullarını ayıklarken; balıkları 10
dakikasoğuk suda bekletip, kuyruktan başa doğru pulları kazıyabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder