Cuma, Eylül 14, 2012

Yemek Pişirme Sırları...

Yemek Pişirme Sırları

Yemeklerinizi pişirirken dikkat edeceğiniz ufacık detaylar, kullanacağınız ekstra malzemeler ve dahası ile mutfakta mucizeler yaratın. Kuş üzümlerini ayıklamak için, onları bir avuç unla ovuştururuz ve kalın delikli bir süzgece atınız ve eleyiniz. Unla beraber çöpler de düşer.
El açması hamuru dinlendirirken, hamurun altının yapışmaması, üstünün de kabuk tutmaması için, her iki tarafını da unlayıp, üzerine nemli bir bez örtebilirsiniz.Pilavınızın tanelerinin bembeyaz olmasını istiyorsanız pişirirken suyuna 2-3 damla limon suyu ilave edebilirsiniz.





Izgara edeceğiniz kırmızı etleri pişirmeden önce 1 kilo et için 1 kahve fincan süt, 1 kahve fincanı soğan suyu ve 1 kahve fincanı zeytinyağı karışımında marine ederek, üzerini alüminyum folyo ile kapatıp 3-4 saat buzdolabında bekletebilirsiniz.Etin sertleşmemesi için tuz ilave etmemelisiniz.




Patlıcanların acısını almak için, soyunca tuzlu suda bekletebilirsiniz.

Mantarı sotelerken bıraktığı su çekilene kadar kavurmalısınız.

Yeşil sebzeleri mümkün olduğunca elinizle doğramalısınız. Yeşil sebzelerde bulunan "C" vitamini bıçak ile doğradığınızda çok çabuk kaybolur.

Kuru baklagilleri diğer sebzeler ile birlikte pişirecekseniz, önceden ıslatıp,tuzsuz olarak haşlamalı ve yemeğe o şekilde katmalısınız.

Kekinizin kabarmasını istiyorsanız margarin ile şekeri iyi çırpmalı, kullanacağınız tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat etmelisiniz.

Domatesin kabuğunu kolay soymak için, domatesin üst kısmına bıçakla hafif birartı işareti yapabilir, kaynar suya daldırıp, kalkan kabuğu artı’dan itibaren bıçaklasoyabilirsiniz.

Soğan soyarken gözlerinizin yaşarmaması için soğanı içi su dolu bir tasın içindesoyabilirsiniz.

"Kıtır ekmek" diğer bir deyişle "kruton"u çorbalar veya salatalarda kullanmak üzere kendiniz hazırlayabilirsiniz. Yapımında tost ekmeği, tahıllı ekmekler ve normalekmek kullanabilirsiniz. En önemli nokta kıtır ekmekleri yağ ile kavurmadan önceiyice kurutmaktır.

Pullu balıkların pullarını ayıklarken; balıkları 10 dakikasoğuk suda bekletip, kuyruktan başa doğru pulları kazıyabilirsiniz.

Hiç yorum yok: