Çarşamba, Eylül 19, 2012

GİLABURU

DÜNYANIN 7. HARİKASI

Gerçek bir Kurtarıcıdır. Böbrek taşı veya kumu dökenler ağrı çekenler ne demek istediğimi daha iyi anlayacaklardır. Çünkü bu böbrek ne illet bir şeymiş, insanın başına gelmeden anlamıyormuş gerçekten. O sizi yerlerde süründüren, sanki dünyanın sonu gelmiş gibi... Bazı doktorlar doğum sancısından bile daha kötü olduğunu hatta ve hatta böbrek sancısı çeken insanların eğer ona dayana biliyorsa normal doğum yapmamaları için hiçbir sorun olmadığı konusunda birleşiyorlar.

İşte böyle bir zamanda karşınıza çıkan birçok seçenek var. Neden mi böyle bir şey dedim çünkü o ağrıyı durduracak bir cevabı olan gerçekten yok. Biraz internette gezinirseniz ne demek istediğimi daha kolay anlayacaksınız. Bazıları bir çeşit balık hakkında konuşuyorlar. Kafasının içinde 2 tane taş olduğunu ve bu taşların kaynatılıp suyu içilirse iyi geldiğini, en başta yapılması gerekenler arasında olduğunu düşünüyorlar. Bazıları koltuğun yanına oturup ayaklarını salladıkların da ağrılarının geçtiğini ...... gibi öneriler internetten dolaşıyor. Yani açıkçası kişiden kişiye farklılık gösteren bu ağrılar yine kişiden kişiye çözümleri de farklı olabiliyor.

Ama sizlere her 100 kişiden 95'inin önerdiği bu Gilaburu'dan biraz söz etmek istiyorum. Açıkçası bir çeşit meyve. Bu meyveyi yiye biliyorsunuz. Fakat günümüzde meyveyi bulmak konusunda biraz zorlana bilirsiniz açıkçası. Aslında o kadar yaygın ki meyvenin suyu satılıyor. Hemde uygun bir fiyat karşılığında bulunuyor. Tek yapmanı gereken ilk gördüğünüz aktar veya ot çöp diye halk arasında tabir edilen otları satan bir dükkana girin. Böbrek rahatsızlığınızdan söz edin ve Gilaburu istediğinizi söyleyin. Emin olun siz daha ağrılarınızdan söz ederken hatta ve hatta siz daha "Benim böbreklerim de.." dediğiniz anda bu konuda ustalaşmış olan satıcı sanki elinde gilaburu sizi bekliyormuş gibi bir anda çıkarı verir.

İçmeye başladığınızda tabi ki de bir anda ağrılarınız kesilmiyor. Ama azalmaya başlıyor. Zamanla siz fark etmeden bir bakmışsınız günlük hayat devam ediyor. O anda anlıyorsunuz ben her zaman bunu içerim diye. Size önerim Sadece Gilaburu değil yanında bir de avokado çayı alın akşamları içerseniz gerçekten rahatladığınızı hissedersiniz. Gerçekten bu iki içecekte insan böbreği için son derece yararlı. Aslında sadece böbrek taşı veya kum dökenler değil, sağlıklı insanlarında normal zamanlarında içmeleri gereken içeceklerdir. Fakat insanlarımız tadının biraz acımsı ve ekşi olduğundan dolayı içmemeyi tercih ediyorlar.

Gelelim Gilaburu Hakkında Ansiklopedik Bilgilere

Kayseri ve çevresinde bolca yetişen bir meyvedir. Görüntü olarak üzüme benzeyen Gilaburu kırmızı ve salkım olarak yetişir. Bir salkımda 30-40 meyve bulunur.(Tahmin ettiğiniz gibi çok küçükler) Halk arasında yöreye göre veya şiveye göre zamanla birçok ismi olmuştur. Bunlardan bazıları; GİLABURU , GİLEBOLU, GİLABORU , GİLABI , GİRAOĞLU 'dur. Latince ismine gelecek olursak ( Bunu söylemezsem gerçekten içimde kalır) VİBİRNUM OPULUS-GUELDER ROSE. Sakın aktarcı abimize gidipte bunu söylemeye çalışmayın ortaya ilginç sonuçlar çıkabilir. :-)

  • Sizlere Gilaburu'nun Bazı Yaralarını İşte Buyurun;
  • Kalp - Tansiyon için bire birdir. Damar genişletici özelliği sayesinde kas gerilimini azaltır. Kalbinizi güçlendirir.
  • Migreni olan insanları rahatlatır.
  • İdrar yolu iltihaplanmalarını önler var ise temizlemeye yardımcı olur.
  • Erkeklerin baş belası olan prostat oluşumunu azaltır. İdrar kanalını genişleterek rahatlamayı sağlar.
  • Adet ağrıları ve düzensizliğine karşı etkilidir.
  • Böbrek taşı ve kumunun atılmasına yardımcı olur.
Not: Gilaburu kesinlikle bir ilaç değildir arkadaşlar. Bazıları çekiniyor. Ama emin olun bu güne kadar hiç bir yan etkisi görülmemiştir.


Dünyanın 7. Harikası Gilaburu </ title >

Hiç yorum yok: