Cuma, Eylül 14, 2012

Dikkat Edin!

Mutfak Yapılması Gerekenler
Eğer beslenmenizdeki kalori miktarını ve aldığınız yağı azaltmak istiyorsanız yapabileceğiniz en iyi şeylerden biri evde kendiniz pişirmektir. Kendiniz pişirerek her yemeğin içindeki malzemeleri ve yemeklerin porsiyonlarını kendiniz ayarlayabilirsiniz. Ancak evde pişirseniz bile bazen yemekleriniz sizin kilo almanıza sebep olabilir eğer dikkatsizseniz. Sizin için evde yemek yaparken dikkat edebileceğiniz bazı ipuçları hazırladık.
  • Yapışmayan tavalar. En iyi zayıflama ipuçlarından bir tanesi yapışmayan tavalar kullanmaktır. Yemeklerde kullanılan yağın büyük bir bölümü pişirilecek yemeğin tavanın, tencerenin dibine yapışmasını engellemek için kullanılır. Tavanı yapışmayan tavalar kullanırsanız bütün yemeğiniz pişirirken çok az bir miktar zeytin yağı ilave etmeniz yeterli olacaktır.
  • Mutfak tartısı.  Mutfak tartısı kullanmak pişireceğiniz yemeklere koyacağınız malzemelerin miktarını ölçmek ve yemekleri tam tariflerine uygun biçimde yapabilmeniz açısından çok kullanışlıdır. Pişirme sırasında yemeğin tarifindeki yağı tam olarak ölçme şansına sahip olabilirsiniz bu da sizin kilo almanızı önler.
  • Çok büyük kaplar kullanmayın. En etkili ipuçlarından bir tanesi porsiyon kontrolüdür. Evde pişirdiğiniz zaman genellikle bir kaç öğün yemek için yemek pişirirsiniz. Acıktığınız zaman önünüzde kocaman bir tencere içinde yemeği gördüğünüz zaman porsiyonu tam olarak ayarlayamazsınız ve fazla yemek yiyebilirsiniz. Bu sebeple daha küçük kaplar içinde ve daha az miktarlarda pişirmeye özen gösterin.
  • Elma sosu. Evde kendi kurabiyelerinizi, kendi atıştırmalıklarınızı pişirmek onları marketten almaktan daha sağlıklı olabilir. Markette satılan birçok atıştırmalık trans-yağlar içermektedir ki bu yağlar kalp krizine ve kilo almaya yol açmaktadır. Evde kendi pişireceğiniz kurabiyelerde ,atıştırmalıklarda da bir ton yağ olabilir. Daha sağlıklı atıştırmalıklar pişirebilmek için tereyağı kullanmak yerine elma sosu kullanmayı deneyin.
  • Tavuk suyu. Birçok tarifte kullanabileceğiniz tavuk suyu yağ,krema ve tereyağı yerine kullanabileceğiniz harika bir alternatiftir. Tavuk suyu yemeğin tavaya yapışmasını engeller ve yemeğin nemi içinde tutmasını sağlar. Yemeğinize yağ yerine tavuk suyu eklemek lezzet açısından da akıllıca bir seçimdir.

1 yorum:

bunyamin dedi ki...

Arkadaş kuyruk yağı ile kavrulmuş et varken, böyle şeyler biraz hafif ya :))

Kurban bayramını özledim..