Pazar, Eylül 30, 2012

Demir Eksikliği

Demir hakkında bilmek istediğiniz her şey: Kansızlığa dikkat

KANSIZLIK = DEMİR EKSİKLİĞİ

Eğer performansınızı arttırmak ve kendinizi iyileştirmek istiyorsanız, demir takviyeleri ve demir ağırlıklı bir beslenme aradığınız çözüm olabilir. Araştırmacıların yaptığı deneylere göre, kadın deneklere günde 100mg kadar ekstra demir verdiler. 8 haftalık deneylerin sonucunda görüldü ki, denekler düşünsel ve fiziksel yetenekleri açısından 8 hafta öncesine oranla %20 daha iyi hale geldiler. Kadınların %25′inin tanısı henüz konulmamış demir eksikliği dolayısıyla daha düşük hayat kalitesine sahip oldukları biliniyor.

Demir Eksikliği Belirtileri Nelerdir

Demir eksikliği, halsizlik, solgunluk, konsantrasyon bozukluğu, yorgunluk, sinirlilik, bağışıklık sisteminde zayıflık, saçlarda ve kemiklerde kırılganlık, kalp çarpıntısı demir eksikliğinin sebep olduğu başlıca problemlerdir. Saçlarda ,tırnaklarda çatlamalar, saç dökülmesi ve yutma güçlüğü de başlıca belirtileridir. Eğer siz de kendinizi yorgun, halsiz, neşesiz hissediyorsanız, gün içinde sık sık nefesinizin kesildiğini hissediyorsanız demir takviyeleri tam ihtiyacınız olan şey olabilir.


Hangi Besinlerin İçinde Demir Var?

Kurutulmuş meyveler, yumurta, fasulye, lahana, patates, kırmızı et, karaciğer, pekmez, fındık, şeftali, armut, badem ve hurma bol miktarda demir içermektedir. Demir eksikliği belirtilerine sahipseniz saydığımız bu başlıca demir minerali kaynaklarını diyetinize eklemenizde fayda var.




DEMİR EKSİKLİĞİ VE KANSIZLIK
YAŞAMA DAİR PROGRAMINA KATILAN UZMANLARIN KANSIZLIK VE DEMİREKSİKLİĞİ HAKKINDA ANLATTIKLARI KONULAR.


1 yorum:

Unknown dedi ki...

çok fazla miktarda çay ve kahve tüketmekte demir eksikliğine yol açıyor...