Pazar, Eylül 23, 2012

Ev Bitkisi Bakımı

SOLGUN EV BİTKİLERİ İÇİN PRATİK BİLGİLER

Evinizdeki bitkiler size küsüyor mu? Boyunları büktüler mi? Hadi o zaman onlar için biraz yararlı bilgiler öğrenelim. Öncelikler çiçeğinizin cinsinin ayrıntılarını öğrenin. Unutmayın ki bakım-güzellik ayrıntılarda gizlidir. Eğer güzelliği bulmak istiyorsak biraz emek harcamamız gerekiyor. Bana kızmayın okumak güzeldir. Ne de olsa evimizi güzelleştirmek için yapıyoruz her şeyi, öyle değil mi?

Çiçeğiniz solgun mu? Cevabınız evet ise, anlatacağım şeyi dikkatlice okuyun. Yumurta hemen hemen hepimizin evinde olan ve kolaylıkla bulabileceğimiz ucuz bir gıda ürünüdür. Özellikle çocuklarımız için yaralı olan yumurtayı her gün yemeliyiz. Peki hiç düşündünüz mü, bu yumurta acaba başka neler için yararlı? Şaşırmış olabilirsiniz. Fakat gerçekten yumurtanın kabuklarında bulunan "Ca" elementi insanlar için önemli olduğu kadar bitkiler içinde o kadar önemlidir. Gelelim tarifimize. Sabah kahvaltınız da ailenize güzel bir sofra hazırlayın. Ayrıntılar size kalmış. Ama unutmayın her aile bireyi için bir yumurta kaynatın. Yumurtanın kabuklarını sakın ha! çöpe atmayın. Havan içinde yumurta kabuklarını ezin ve bitkinizin toprağına karıştırın. Bunu bir hafta yaptığınızda bitkinizin size sevecen gözlerle baktığını kesinlikle göreceksiniz. 

Çiçeğinizin yaprakları solgun ise, biraz sinirleri bozuk olabilir(şaka şaka).Ama kolaylıkla yapabileceğiniz uygulamayla bunu halledebilirsiniz. Hadi yerinizden kalkın ve evinize en yakın olan bakkala giderek bir bira alın. Evet yanlış okumadınız bir bira alın. Bitkinizin biraz derdi var dertleşmek istiyor. İşin esprisi bir tarafa, gelelim nasıl uygulama yapacağımıza. Bir kabın içine birayı koyun. Oluşan köpüğü kaşık yardımıyla atın. 10- 15 dakika bekledikten sonra. Bir pamuk alın. Pamuğu kabın içine batırın ve hafif bir şekilde ıslatın.(Sakın çok fazla ıslak bırakmayın yararı olacağına bitkiniz ters tepki verebilir). Islak pamuk yardımıyla bitkinizin yaprağını bastırmadan silin. Unutmayın yaprak biraz nemli kalması gerekiyor. Bu uygulamayı 4-5 gün boyunca tekrarlayın. Bitkiniz yaprakları artık daha parlak görünecek. Hem bitkinizin hem de evinizin havası değişeceğinden emin olabilirsiniz. Arkadaşlarınız çiçeğiniz karşısında hayrete düşecek. 


Bitkinizi özellikle kışın sıcak odalara taşıyın. Unutmayın ki onlar da birer canlı siz nasıl üşüyorsanız onlarda üşüyebilirler. Eğer çiçeğiniz gerçekten çok narin ise ve soğuk gördüğü anda solmaya müsait bir yapısı var ise soğuk havalarda bitkinizi sarın. Nasıl mı? Marketten veya bakkaldan almış olduğunuz folyo veya defter kitap kaplarını kullanabilirsiniz. Bir makas yardımıyla ortasında kesin ve düz bir şekilde açın. Bağlamak için bir ip, lastik veya görsel açıdan güzel görünmesini istiyorsanız hani bu pastahanelerde kuru pasta aldığımızda etrafına renkli bir hediye paketi ipini kullanabilirsiniz. Gelelim nasıl yapılacağına. Öncelikle bizim için görsellik önemli olduğundan dolayı. Çiçeğimizin etrafını yaprakları içeride kalacak şekilde titizlikle etrafını sarın. Daha sonra sabit kalması için ipinizi kullanarak bağlayın. Güzel bir şekil vermeyi unutmayın. 

Çay içmeyi seviyor musunuz? Peki çay çöpünü ne yapıyorsunuz? Çay insanlar için kan sulandırıcı olduğunu elbette biliyorsunuzdur. Ama unutmayın bizim için ne yararlı ise evimizi paylaştığımız güzellik canlıları çiçeklerimiz içinde önemli. Çay çöpü bir kasenin içine dökün. Bir gün boyunca kendi suyu içinde beklesin acele etmemize gerek yok. Ertesi gün aşırıya kaçmadan bitkinizin toprağına dökün. Ayrıca bu uygulamaya ek olarak asprini de kullanabilirsiniz. Onun içinde aspirini önce den bir havanda kırın. Toz haline getirmiş olduğunuz aspirini su ilave ederek karıştırın. Oluşan karışımı toprağa dökün. Bu uygulamaların birer mucize olmadığını unutmayın ve tekrar tekrar yapın. Eminim bunlar sizi çok zorlamayacaktır. Sonuçta her şey can yoldaşlarımız için değil mi.


Hiç yorum yok: