Cuma, Ekim 12, 2012

Islak Kekin Eşsiz Tarifi

SİYAH KEK (BROWNİ)

Özel günlerinizde yapabileceğiniz çok güzel ve yapım bakımından kolay bir kek tarifini sizlerle paylaşıyorum. Çok kıymetli bir ev hanımından özel olarak tarifi aldı. İkna etmesi gerçekten zor oldu. Umarım bu tarifi uygularsınız. Gerçekten mükemmel bir lezzet ile karşılaşacaksınız. Şimdiden afiyet olsun.

Malzemeler:
  • 2 orta boy nescafe fincanı şeker (isteğe bağlı olarak esmer şeker kullanabilirsiniz)
  • 1 orta boy nescafe fincanı sıvı yağ (çiçek yağı kullanmanızı tavsiye ederim. Diğer yağlar kekin tadını biraz ağırlaştırıyor)
  • 2 nescafe fincanı kadar un
  • 1 su bardağı süt (yarım yağlı süt kullanmanızı öneririm)
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 adet yumurta
Sosun Yapılışı: Derin bir kap tercih etmenizi öneririm. Çünkü karışımı çırpmak kolay oluyor. Şekeri kabınızın içine dökün. Daha sonra şekerin üzerine çiçek yağınızı koyunuz. Bu karışımı mixer ile köpürünceye kadar çırpın. Çırptığımız karışımın üzerine 1 bardak sütü, kakao, vanilya ilave ediniz. Vanilya poşetini direk karışıma dökmeyiniz. Tel bir süzgüden geçirmenizde yarar var. Ardından 3 yumurtayı karışıma ilave ederek, tüm malzemeyi tekrardan köpürünceye kadar karıştırınız. Bu karışımdan, kekimizin sosu için 1 nescafe fincanı kadar ayırınız isteğe bağlı olarak su bardağı kullanılabilir.

Kekinin Yapılışı: Geriye kalan malzemeye 2 nescafe fincanı kadar un, 1 paket kabartma tozu eklenir. Malzemelerimiz karıştırılır. Son karışıma özellikle dikkat ediniz. Ürünleriniz topan topan olmamasına özen gösterin. Kekimizin karışımını teyzemiz borcamda yapmamızı öneriyor. Fakat yeni çıkan seramik kek kalıpları kekin yapışması ve ya pişme esnasında yaşanan diğer sorunlar açısından siz değerli ev hanımlarına daha çok yardımcı olmaktadır. Orta boy borcamın içine dökülen kekimiz, önceden 150 derecede 10 dakika ısıtılmış fırınımıza verilir. 45 dakika beklenir. Fırınınıza sürekli açarak kekinizi kontrol etmiyin. Çünkü fırın kapağının her açılışında fırının içi soğuyor ve kabaran kekin inmesine neden oluyor. Usta teyzemize göre ise; kekin lezzeti kapak açılınca kaçıyormuş. Fırından çıkarılan kek soğuması için 10- 15 dakika beklenir. Soğuduktan sonra istenilen büyüklükte kek dilimlere ayrılır. Önceden ayırdığımız sos kesilmiş kekin üzerine dökülür. Sos düz bir kaşık yardımı ile kekin üzerine eşit şekilde dağıtılır. Servis esnasında tercihinize göre hindistan cevizi, antep fıstığı üzerine serpe bilirsiniz. Dondurma severler ise kekimizin yanına güzel bir vanilyalı dondurma ilave edebilirler. Mayhoş bir lezzet isteyen hanımlar için ise; yarım kilo kiraz çekirdeklerinden ayrın mixerden geçirerek kekimizin sosuna karıştırın. Unutulamaz bir lezzet ile karşılaşmaya hazır mısınız.


8 yorum:

Adsız dedi ki...

süper bir tarif yarın hemen deniycem:))

Adsız dedi ki...

I will immediately take hold of your rss feed as I
can't to find your e-mail subscription link or newsletter service. Do you've any?
Please let me understand in order that I may subscribe.
Thanks.

Visit my web site: cooking games
My website: cooking games

Adsız dedi ki...

Hi, constantly i used to check blog posts here early in the daylight,
as i like to gain knowledge of more and more.

Look at my web page: pizza games

Adsız dedi ki...

Hi, constantly i used to check blog posts here early in the daylight, as i like to gain knowledge of more and more.


Take a look at my web-site: pizza games
My website - pizza games

Adsız dedi ki...

This is my first time pay a quick visit at here and i am truly pleassant
to read everthing at alone place.

Feel free to visit my web blog; bray

Adsız dedi ki...

I was very pleased to discover this web site.
I want to to thank you for your time due to this wonderful read!
! I definitely savored every little bit of it and I have you book-marked to look at new information in
your web site.

Also visit my blog post; buy instagram likes

Adsız dedi ki...

Hey there! I just wanted to ask if you ever have any issues with hackers?
My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing a few months of hard work due to no back up.
Do you have any methods to protect against hackers?


Have a look at my webpage - customized twitter backgrounds

Adsız dedi ki...

It's truly a nice and helpful piece of info. I'm satisfied that you just shared this useful info with us.
Please stay us informed like this. Thank you for
sharing.

Also visit my web-site; get targeted twitter followers