Pazartesi, Ekim 08, 2012

Güzelleştir Kendini

SAÇ BAKIMI

Saçlarımız günlük yaşantımızın vazgeçilmezidir. Özellikle bayanlar için önemi daha fazla fön, maşa, düzleştirici gibi saç şekillendirme yöntemleri saçlarımızın zaman içinde yıpranmasına ve dökülmesine neden olur. İşte  bu yıpranmaları engellemek için kendimiz evde bakım kürleri hazırlayabiliriz.


BADEM YAĞI VE ÇAM TEREBENTİNİ

Eczanelerde, marketlerde, aktarlarda kolayca bulabileceğiniz ürünlerdir. Badem yağı ve çam terabentini (isteğe bağlı olarak 1 çay kaşığı zeytinyağıda ekleyebilirsiniz) kullanacağınız kadarını bir kaba koyup karıştırın banyoya girmeden bir saat önce kuru olan saça diplerden başlayarak uçlara kadar sürün bir tokayla toplayıp 1 saat bekleyin banyoda bol su ile yıkayın. Bazen saç dipleri yağlı kalabiliyor bunun için banyoya girmeden önce az miktarda bebek pudrasını saç diplerinize dökün. Bu kürü ayda bir veya 2 haftada bir yapmanızın hiçbir zararı yoktur. Eğer bunları uygulamaya zamanınız yoksa şampuanınızın içerisine birer damla badem yağı ve çam terabentini damlatın faydasını göreceksiniz. Kimyasal içerikli ürünleri kullanmaktansa bu tür maskeleri tercih etmemiz hem sağlık hem de maddi yönden daha yararlı olacaktır. Badem yağına benzer saça faydalı olan birçok yağ daha var yılan yağı, hintyağı, Hindistan cevizi yağı,susam yağı… Bunlardan belkide en faydalısı evlerimizden eksik olmayan zeytin yağıdır. Zeytin yağı:saçı uzatır ,besler ve parlaklık verir.


SİRKE VE LİMON

Eğer saçlarınızı daha temiz ve parlak görmek istiyorsanız sirke ve limon maskesini uygulayın. Limon suyunu ve sirkeyi bir kahve fincanında karıştırın saçınızı şampuanladıktan sonra saçınıza döküp masaj yaparak yedirin saç kremi sürün ve iyice durulayın.


EL VE TIRNAK BAKIMI

El ve tırnak temizliği çok önemlidir. Bakım önce temizlikle başlar günlük yaşantımızda neredeyse en çok kullandığımız organımız ellerimiz doğal olarak yıpranıyorlar ellerimizi gün içinde bol köpüklü suyla 3-4 defa yıkamalıyız ardından krem sürmeliyiz haftada 1 kez bol yağlı krem sürerek masaj yapmalıyız.gelelim tırnaklara herkes güzel tırnaklara sahip olmak ister özellikle bayanların en çok sorun yaşadığı konuda tırnak kırılmaları. Ne yazık ki bazılarının tırnak yapısı çok ince hemen kırılıyor işte bunun için en iyi formül limon. 1 su bardağı ılık su, yarım limon, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı badem yağını karıştırıp el ve tırnaklarınıza sürün. Tabi ki sırf bu karışım çözüm değil vitamin ve kalsiyum eksikliğini de göz ardı etmeyelim bunun için doktorunuza danışıp gereken kalsiyum ve vitamininizi alın :) uzmanlar günde 9-10 tane fındık veya badem yenmesinin de tırnaklar için yararlı olacağını söylüyorlar. Ev işlerinde elinizden geldikçe eldiven takmaya çalışın bunun yanında fazla soğuk ve sıcak suda ellere zarar veriyor. Oje tırnakların vazgeçilmesi fakat  zararı da var sürekli oje sürmek tırnaklarınızı yıpratır bayanlar bilirler tırnaklarda sararmalar olur bunu önlemek için haftada 1-2 gün bırakın tırnaklarınız ojesiz kendi halinde kalsın tırnaklarınızı limonla ovarsanız sararan rengi açacaktır. Manikür ve pedikürün de fazlası tırnaklara zarar. Ojeyi seven fakat kurutmadan bozan bayanlar içinde bir dipnot düşmek istiyorum ojenizi sürdükten sonra soğuk suyun altına tutun daha çabuk kuruyacaktır.


1 yorum:

Adsız dedi ki...

teşekür ederim işe yaradı