Salı, Ekim 09, 2012

Enteresan Lahana Diyeti

YAĞ ERİTİCİ LAHANA ÇORBASI

Malzemeler:
  • 6 büyük yeşil soğan
  • 1-2 domates
  • 1 büyük lahana
  • 2 yeşil biber
  • 1 demet kereviz sapı
  • 1 paket hazır çorba karışımı
  • tuz,biber
  • maydanoz
  • köri
  • 1 adet et suyu veya tavuk suyu tableti
  • acı sos (arzu edilirse)
Yapılışı: Sebzeleri küçük veya istenir ise orta boy doğrayın. Tencereye koyup üstünü 2 parmak geçecek şekilde su ilave edin. 10 dakika yüksek ateşte kaynatın. Kaynadıktan sonra ateşi kısın. Kısık ateşte 5-10 dakika pişirmeye devam edin,sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.(aşırı diri olmayacak şekilde, isteğe bağlı sebzeler çiğ bırakılabilir). Bu çorbanın kalori değeri çok düşüktür. Bu yüzden, kendinizi aç hissettiğiniz her zaman ya da istediğiniz kadar içebilirsiniz hiç bir zararı yoktur. Şayet bir yere gidiyorsanız termosunuzu çorba ile etmeyi unutmayınız.

Diyetin Uygulanışı:
1. Gün:
Bütün meyveleri (muz hariç) yiyebilirsiniz. Kavun ve karpuzun kalorisi diğer meyvelere göre daha düşüktür (Bu meyveleri tercih etmeye özen gösterin). Bugün sadece meyve yiyip çorba içebilirsiniz. Şekersiz çay serbesttir. İçebildiğiniz kadar su için.
2. Gün:
Bütün sebzelerden doyuncaya kadar yemek serbest. Yeşil sebzeleri tercih edin. Kuru fasulye, mısır ve bezelyeden uzak durun. Şişkinlik, kabızlık veya ağrı yapabilir. Gün boyunca acıktıkça çorba içmeye çalışın. Bu akşam kendinizi tere yağında fırın patates ile ödüllendirin. Meyve yemeyin.
3. Gün: 
İstediğiniz kadar çorba için. Sebze ve meyve yiyin. Patates yemeyin. Üç gün boyunca hile yapmadıysanız 3-4 kilo verdiğinizi göreceksiniz.
4. Gün:
Muz ve yağsız süt yemeye çalışın. En fazla üç muza izin vardır. Yağsız süt içebilirsiniz. Sütün yanında bol bol çorba için.
5. Gün:
Sığır eti ve domates tercih edin. Gün boyunca 310-620 gram sığır eti ve altı adet domates yiyebilirsiniz. Gün boyunca 6-8 bardak su içmeyi ihmal etmeyin. Çorba içmeye devam edin.
6. Gün:
Et ve sebzeler yemeye çalışın. Bugün 3 veya 4 adet biftek ve sebze yiyebilirsiniz. Yeşil lifli sebzeleri tercih edin. Patates yemeyin kesinlikle yan etki olarak kabızlık görülebilir. Çorbadan en az bir tabak için.
7. Gün:
Kahverengi pirinç, meyve ve sebze suları ile tekrar doyurun karnınızı. Acıktıkça çorba için.Altıncı günün sonunda yukarıdaki diyeti hiç hile yapmadan uyguladıysan 5-8.5 kg arasında kaybetmiş olmanız gerekir.

Not: Şayet 7.5 kg'dan fazla kaybetmişseniz tekrar başlamak üzere 2 gün diyeti bırakmanız gerekir. Bu yedi günlük planı istediğiniz sıklıkta uygulayabilirsiniz. Bu diyet sisteminizi temizleyecektir. Bu rejimle yağlar hızla yanar. Diyet sırasında alkol ve alkollü içecekler kullanmayın, çünkü bunlar vücudunuzda yağ birikimine neden olurlar. Alkolü diyete başlamadan 24 saat önce bırakın. Diyete başladıktan birkaç gün sonra bağırsak faaliyetleriniz değişir. Çorbalarınızın içine kepek ekleyebilirsiniz. Bu diyette kahve serbesttir, zaten üçüncü günün sonunda kafeine ihtiyaç duymayacaksınız.

Kesinlikle Yasak Olanlar:
Ekmek, alkol, karbonatlı içecekler, diyet içecekler. Bunların yerine şekersiz çay, koyu kahve, doğal meyve suları, kızılcık suyu ve yağsız süt içebilirsiniz. Bu temel yağ eritici çorbayı aç olduğunuz ve arzu ettiğiniz sürece içebilirsiniz. Ne kadar çok çorba içerseniz o kadar çok yağ kaybedersiniz. Kızartılmış sebzeler yasaktır. Et yerine haşlanmış veya fırınlanmış ve derisi çıkartılmış tavuk da yiyebilirsiniz.


Hiç yorum yok: